Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karczochów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
wywar warzywny 1/2 litra
śmietana 150 ml
tymianek 2 (świeży)
karczochy 75 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karczochów

Na rozgrzanej oliwie udusić posiekaną cebulkę i przetarty czosnek. Karczochy osączyć z zalewy, pokroić na duże kawałki i dodać do cebuli. Dolać wywar , wymieszać, zagotować i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Całą zupę zmiksować. Wlać ponownie do garnka. Dodać śmietanę i posiekany tymianek. Wymieszać i schłodzić. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak