Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 5 dkg
bulion warzywny 200 ml
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
marchew 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
starta gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe

Bulion zagotować, dodać do niego ryż i gotować do miękkości. Posiekać szczypiorek, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, marchew w paseczki. Wszystko usmażyć na oleju. Dodać jajko i ryż, doprawić. Wszystko dokładnie wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak