Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
mąka 5 łyżek
śmietana 120 ml
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cebulą

Cebulkę pokroić w plastry. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajkiem, śmietaną, solą i niewielką ilością wody. Wyrobić ciasto. Maczać w nim talarki cebuli i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron, potem ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 10 minut w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.01.2011 19:18
Super są takie cebulowe talarki!
suzana 14.01.2011 11:07
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak