Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1|2kg
główki czosnku 2
olej 200ml
curry łyżeczka
cukier 1|2łyżeczki
sól 1|2łyżeczki
musztarda 2łyżeczki
sok z cytryny
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-czosnkowy

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Cebule obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę.Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.Przechowujemy w lodówce w zamknietych słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak