Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
posiekany czosnek 3 sztuki
ziemniaki 25 dkg
wywar z kurczaka 800 ml
ogórek 1 sztuka
rukwia wodna 10 dkg
zielona fasolka szparagowa 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Czosnek rozgnieść, rozgrzać oliwę i smażyć na niej cebulę i czosnek do miękkości. W tym czasie ziemniaki pokroić w kostkę i dorzucić do cebuli. Smażyć ok. 4 minuty. Dodać wywar, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Ogórek posiekać, dodać do zupy, gotować do miękkości. Dodać rukwię wodną i gotować aż opadnie na dno. Wszystko zmiksować.
Z fasolki odciąć ogonki i końcówki. Przekroić na połowę. Dusić we wrzącej wodzie do miękkości. Dodać do zupy, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.06.2011 00:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak