Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne migdałki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50dag
proszek do pieczenia 2płaskie łyżeczki
cynamon 1,5łyżeczki
cukier 15dag
jajko 3
margaryna 15dag
tłuszcz do smażenia 1kg
cukier puder
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne migdałki

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem,dodajemy cukier,jajka,sól i margarynę.Wyrabiamy gładkie ciasto i na 30min wkładamy do lodówki.Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1cm.Foremką lub łyżeczką wycinamy migdałki.Porcjami smażymy w głebokim tłuszczu i ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak