Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 4 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sos
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar grzybowy 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Ziemniaki zmielić. Dodać do nich mąkę, śmietanę, jajka, przyprawić. Wyrobić masę, uformować kotleciki i obtoczone w bułce tartej smażyć na oleju.
Grzyby (powinny najpierw moczyć się całą noc) Ugotować i posiekać. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją wywarem z grzybów, dodać grzyby, podgrzać i doprawić.
Kotlety podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.04.2012 11:47
fajne
anoosia 01.12.2011 19:43
super
Seba 09.08.2011 09:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak