Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
pomidor 1 szt
cytryna 1/2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion mięsny 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab upiec, pokroić na równe porcje i ułożyć na półmisku w dowolny wzór. Ugotowane na twardo jajo oraz pomidor pokroić na cząstki. Między kawałkami schabu, ułożyć cząstki jajka i pomidora, przybrać natką pietruszki. Żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody, dodać do wywaru, zagotować. Wywar ostudzić, kawałki schabu zalać tężejącą galaretą. Gdy galareta stężeje, brzegi półmiska przybrać plasterkami cytryny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.01.2013 18:20
na samą myśl ślinka cieknie :)
Ada-Gaba 10.07.2012 07:07
wyśmienite
rzenia15 10.04.2011 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak