Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w ziołacz prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
cebula biała 4 szt
pieczarki 0,7 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
przecier pomidorowy
olej do smażenia
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w ziołacz prowansalskich

Schab pokroić na niewielkie kotlety, rozbić nie za cienko, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do dużego garnka.
Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć i dołożyć do schabu.
Wszystko zalać rosołem, dodać przecier. Przyprawić dużą ilością ziół prowansalskich. Całość dusić pod przykryciem około godziny, aż schab całkowicie zmięknie.
Co jakiś czas należy potrawę zamieszać, podlewać wodą, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.10.2013 12:41
pyszny i aromatyczny
Bernadeta1 10.07.2013 13:21
na pewno bardzo smaczne
barbara11561 05.01.2013 15:09
świetna propozyja
Marzena34 22.07.2011 16:02
pyszności
Tika4444 05.07.2011 20:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak