Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w agreście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
cebula 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w agreście

Kurczaka podzielić na porcje, posolić. Zagotować w niewielkiej ilości wody, dodać włoszczyznę wraz z cebulą. Miękkie mięso wyjąc i obrumienić na maśle. Wywar przecedzić i ponownie zagotować, dodać agrest.
Przygotować sos: Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić śmietanę i odrobinę wywaru. Doprawić. Do sosu włożyć kurczaka i dusić kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.08.2011 15:16
fajny przepis
Seba 22.08.2011 09:43
dla mnie to jest nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak