Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w marchewce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1kg
masło 20dag
śmietana 400ml
sól
pieprz
ryba 1kg (mrożona)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w marchewce

Marchewki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Rybę kroimy na niewielkie kawałki.Masło roztapiamy na patelni,dodajemy marchęwke,śmietane.Mieszamy.Część marchewki przekładamy do naczynia żaroodpornego.Układamy na niej kawałki ryby.Posypujemy solą i pieprzem.Przykrywamy warstwą pozostałej marchewki.Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.190C.Pieczemy godzine.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak