Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z ratatouille

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 3 sztuki
bakłażan 2 sztuki
cukinia 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
grzyby 40 dkg
olej 6 łyżek
ryż 1 torebka
suszone mięta 3 łyżeczki
pieprz
Bazylia suszona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z ratatouille

Przekrojone papryki na połowę sparzyć wrzątkiem i ułożyc w naczyniu żaroodpornym. Bakłażany i cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju aż będą miękkie. Dodać drobno pokrojone pomidory i grzyby oraz posiekany czosnek. Posypać ziołami, doprawić. Ciągle mieszając, smazyć 5 minut. Dodać cukinię pokrojoną w koskte oraz ugotowany ryż. Smażyć kolejne 5 minut. Takim farszem napełnić papryki i zapiekać je przez 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2011 12:09
pycha
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak