Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
masło 5 dkg
szynka 5 dkg
cebula 1 sztuka
starta gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
ser żółty 5 dkg
olej 20 dkg
sól do smaku
listki ziół

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki obrać, wydrążyć. Usmażyć w oleju. Pozostały miąższ ugotować w osolonej wodzie i utrzeć na tarce. Wymieszać z masłem i gałką muszkatołową. Cebulę posiekać, szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć. DOdać do utartych ziemniaków i wymieszać. Tą masą wypełnić wydrążone ziemniaki. Posypać je serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przybrać listkami ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.08.2011 09:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak