Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
jabłko 1/2 sztuki
koper 1/2 pęczka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1/4 sztuki
śmietana 4 łyżki
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
porcja rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Obrane warzywa wstawić do garnka z wodą. Dodać łodygi buraka i porcję rosołową. Wycisnąć sok z cytryny, dodać ocet, sól i pieprz. Ugotować. Wyjąć warzywa, zostawić tylko buraczki i łodygi. Na koniec dodać ziemniaki ugotowane w osobnym garnku, śmietanę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak