Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 4 sztuki
słodkie śmietany osiemnastki 2 opakowania
śmietana trzydziestka 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
brzoskwinia 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

3 galaretki rozpuścić w wodzie (trochę mniej wody niż pisze na opakowaniu) i pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę. Tortownicę wysmarować tłuszczem. Podgrzać wszystkie śmietany z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kostkę z galaretki, wymieszać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i po wymieszaniu wlać do tortownicy - pozostawić do stężenia. Brzoskwinie osączyć, ułożyć na stężałej śmietanie, zalać ostatnią galaretką. Pozostawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.11.2011 08:26
wygląda cudnie, na pewno pyszny.
Seba 26.10.2011 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak