Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka duszona w jarzynach,pieczarkach i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
pieczarki 30 dkg
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
boczek wędzony 10 dkg
cebula
marchew 2 szt.
czosnek 4 ząbki
olej 50 ml.
mąka 3 łyżki
bulion drobiowy 1/2 szkl.
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżeczka
sól
pieprz
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka duszona w jarzynach,pieczarkach i boczku

cebulę,marchew i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli,pieczarki pokroić na ćwiartki,kaczkę umyć i podzielić na 4 części-2 piersi,2 udka,mięso natrzeć solą i pieprzem oraz ziołami,rozgrzać olej i podsmażyć boczek wraz z warzywami,kaczkę oprószyć mąką dodać do warzyw i smażyć aż mięso się zrumieni,odlać wytopiony tłuszcz dodać pomidory,bulion,pieczarki,doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić ok.1,5godz.na małym ogniu,podawać z pampuchami lub kładzionymi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.06.2012 08:17
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak