Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
ziemniaki 40 dag
chili 1\\2 łyżeczka
pasta pomidorowa 1 łyżeczka
pieprz 1\\2 łyżeczki
woda 150 ml
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior na pikantnie

Kalafiora gotujemy przez 15 minut w osolonej wodzie , odcedzamy . Ziemniaki obieramy i roimy w plasterki , posiekaj imbir , do rozgrzanego masła , wsyp przyprawy i imbir , smażymy 2 minuty , włóż ziemniaki i kalafior smaż też 5 minut , potem dodaj pastę pomidorową , wodę , sól i duś na małym ogniu aż wszystko będzie całkowicie miękkie , a na koniec posyp pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.07.2012 21:40
super - muszę spróbować :)
Elżbieta17 12.06.2012 13:51
smaczna:)
Łukasz15 28.02.2012 12:23
pycha
Wojt@s
Wojt@s 09.12.2011 08:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak