Kalafior na pikantnie

Kalafior na pikantnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • ziemniaki

    40 dag
  • chili

    1\\2 łyżeczka
  • pasta pomidorowa

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1\\2 łyżeczki
  • woda

    150 ml
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy przez 15 minut w osolonej wodzie , odcedzamy . Ziemniaki obieramy i roimy w plasterki , posiekaj imbir , do rozgrzanego masła , wsyp przyprawy i imbir , smażymy 2 minuty , włóż ziemniaki i kalafior smaż też 5 minut , potem dodaj pastę pomidorową , wodę , sól i duś na małym ogniu aż wszystko będzie całkowicie miękkie , a na koniec posyp pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

18.07.2012 21:40
super - muszę spróbować :)

Elżbieta17

12.06.2012 13:51
smaczna:)

Łukasz15

28.02.2012 12:23
pycha

[email protected]

09.12.2011 08:42
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat