Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
cebula 4 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek 1 łyżka
angielskie ziele 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pokruszonymi liściami laurowymi, zmielonym angielskim zielem, majerankiem i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 3 godziny. Następnie boczek włożyć do brytfanny, ponacinać skórę w kratę, włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Zrumienić, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.11.2012 13:55
świetny boczuś
gacopierz23 09.07.2012 18:31
smaczny do chleba
pipi765 30.01.2012 17:42
tez podobnie robi?
PaniMISIOWA 08.11.2011 11:16
aż ślinka mi leci :-)
halina17 13.01.2011 21:41
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak