Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarski bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
kabaczki 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 6 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Jarski bigosik

Rozgrzać oliwę. Wrzucić na nią grubo posiekane cebule i kabaczki pokrojone w paseczki oraz pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Posilić, dusić ok. 40 minut. Pokrojone pomidory poddusić w odrobinie wody, dodać do innych warzyw i podgrzewać razem. Doprawić. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.10.2012 10:55
muszę zrobić
Goya 16.08.2011 09:32
mniam
RenataZ-et 21.01.2011 19:19
Musi kolorowo wyglądać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak