Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
makaron spaghetti 5 dkg
brązowa soczewina 1 puszka
świeżon posiekana mięta 2 łyżki
wywar mięsny 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy z makaronem

Boczek pokrojony w kostkę, posiekaną cebulę, czosnek i seler podsmażyć przez kilka minut na oleju. Dodać połamany makaron, podsmażać ok. minuty stale mieszając. Dodać soczewicę i wywar i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotowac do miękkości makaronu. Dodać mięte. Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 30.06.2011 20:31
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak