Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
żółta papryka 1 sztuka
cebula 4 sztuki
cukinia 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa 10 dkg
pieprz do smaku
sól do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych warzyw

W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki i paprykę pokrojone w grubą kostkę, Posypać natką i posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pierzem. Polać oliwą i winem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec przez 20 minut. Dodać cukinię pokrojoną w plastry i piec kolejne 20 minut. Dołożyć pomidory pokrojone w ósemki i piec jeszcze 10 minut. Doprawić, posypać natką. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 11.08.2011 18:18
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak