Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w kolendrze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
suszone morele 200 gram
woda letnia 250 ml
cukier 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sok jabłkowy 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w kolendrze

Obraną marchewkę pokroić wzdłuż.

Smażyć 12-15 minut i potem trzymać w cieple.

W międzyczasie, morele gotować w małym rondlu 5 minut. Przełożyć malaksera i zmiksować.

Dodać cukier. Mąkę kukurydzianą rozpuścić w soku z cytryny, dodać do wywaru moreli i gotować do zgęstnienia.

Całość wymieszać, wmieszac sok jabłkowy i podgrzać, ale nie gotować.

Następnie polać marchewkę i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.10.2011 08:30
super
jasiek 06.07.2011 22:24
zdrowe
IlonaAlbertos 17.05.2011 13:58
Nie widzę kolendry.
gosia561 11.04.2011 13:57
a gdzie kolendra?
Marta98 29.12.2010 16:24
super
ewelinapac 01.12.2010 07:13
ja też nie zabardzo za marchewką , ale wypróbuje
IZABELA29 20.08.2010 08:36
wartościowy przepis warto wypróbowac szczególnie podac dzieciom ,które nie lubia marchekwi
noculos 26.07.2010 12:20
Ciekawy sposób na podanie marchewki, warty wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak