Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowa rolada

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 8-10 plasterków
mleko 200 ml
mąka pszenna 6 dag
jajko 3 sztuki
masło 2 łyżki
twarożek 20 dag
posiekana zielenina 3 łyżki
chrzan 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowa rolada

Masło stopić, po przestudzeniu połączyć z mlekiem, jajkami, mąką, masłem i doprawić do smaku miksując ciasto. Z ciasta usmażyć cztery naleśniki. Twaróg wymieszać z zieleniną, sokiem z cytryny, śmietaną i chrzanem. Doprawić do smaku. Naleśniki smarować masą twarogową, kłaść na każdy 2 plasterki łososia i zawijać w rulon. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.06.2013 23:41
Bardzo dobra
IKrakowianka 18.08.2012 08:18
Ciekawy pomysł
Betka 29.05.2012 00:34
fajna;)
pioge7 27.03.2011 11:03
wyborne :)
Allice 01.01.2011 12:20
pyszne, wykwintne danie
marta0906 08.10.2010 19:41
smaczne
Iwusia 18.09.2010 13:45
zjadłaby taką roladkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak