Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLECIKI W KUKURYDZIANEJ PANIERCE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
jajko 1 szt
płatki kukurydziane 3/4 szklanki
majeranek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLECIKI W KUKURYDZIANEJ PANIERCE

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, posypujemy przyprawami , przekładamy krążkami cebuli i odkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
Płatki zawijamy w ściereczkę, kładziemy na desce i rozbijamy na drobne cząstki. Jajko rozbijamy z łyżką mleka. Kotlety panierujemy w jajku i pokruszonych płatkach, smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.11.2012 19:03
Fajne są bardziej chrupiące.
Kuchareczka2 16.07.2012 10:12
pysznosci
pacpaw 12.12.2011 22:17
też ostatnio panieruję w kukurydzianej
Koper 01.09.2011 00:34
bardzo mi się podobają :)
ana00 21.05.2011 09:47
ciekawe ;)
ilka_86 03.02.2011 15:44
pyszne te Twoje kotleciki Grażynko:)
MAR3STA 15.01.2011 17:04
pyszne!
Ania67 15.01.2011 11:49
Super
alaaa 14.01.2011 12:40
bardzo pomysłowe,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak