Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ryżu z zielonym groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 dag
cebula 3 szt
oliwa 1-2 LYZKI
jajko 3-4 szt
natka pietruszki 3 LYZKI
groszek zielony 50 dag
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
Bułka tarta klasyczna Prymat DO SMAKU
smalec DO SMAKU
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ryżu z zielonym groszkiem

Ryż zalewamy 4 szklankami wody z dodatkiem kostki bulionowej i gotujemy na półsypko. Cebulę siekamy i smażymy na oliwie z dodatkiem papryki.Gdy ryż sie ugotuje dodajemy cebulę groszek natkę pietruszki i jajka. Całość dokładnie mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, panierujemy i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak