Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
masło 15 dag
śmietana 1/2 szkl
cebula 2 szt
majeranek 1 łyzka
szynka gotowana 25 dag
jajko 1 szt
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane

Na rozgrzanym maśle poddusić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 15 minut. Pod koniec oprószyć mąką, dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z surowym jajkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć drobno posiekaną szynkę, wyłożyć sos z pieczarkami. Posypać żółtym serem i zapiec około 10 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.11.2012 14:22
Jak dla mnie bomba, bardzo lubię takie dania.
gacopierz23 06.07.2012 15:12
smaczne
matii6 22.06.2011 17:34
świetne danie,,
alaaa 28.02.2011 19:25
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak