Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
kremówka 250 ml
migdały
owoce
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka czekoladowa

Jedną tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki , wkładamy do rondelka i roztapiamy potem trzeba ostudzić żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody , podgrzać i ostudzić , czekoladę wymieszać z kremówką , też schładzamy i ubijamy na krem , ostrożnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną , przełożyć do szklanej foremki , wyrównać i pozostawić do stężenia . 3\\4 tabliczki czekolady rozpuścić , , przestudzoną polać piankę i ostudzić , posypać startą czekoladą , migdałami i kandyzowanymi owocami. Jako dekoracja

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.07.2012 08:03
lubię piankę
babcia
babcia 16.07.2012 08:03
lubię piankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak