Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
masło 15 dag
cukier puder 1 szkl
jaja 4 szt
kakao 4 łyżki
mleko 400 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat rumowy 1/4 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodając stopniowo żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Do utartych żóltek z masłem dodawać na przemian mąkę z kakao i mleko. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tluszczem formy i piec w temp 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.11.2012 19:37
Szybka do przygotowania i smaczna.
gacopierz23 06.07.2012 15:11
szybko i smacznie
matii6 22.06.2011 17:33
uwielbiam babki,wypróbuję
Ela_kocht_gern! 24.03.2011 17:12
super, trzeba spróbować :)
alaaa 28.02.2011 19:24
prosty przepis,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak