Babka kakaowa

Babka kakaowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • masło

    15 dag
  • cukier puder

    1 szkl
  • jaja

    4 szt
  • kakao

    4 łyżki
  • mleko

    400 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • aromat rumowy

    1/4 łyżeczki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodając stopniowo żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Do utartych żóltek z masłem dodawać na przemian mąkę z kakao i mleko. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tluszczem formy i piec w temp 180 stopni około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.11.2012 19:37
Szybka do przygotowania i smaczna.

gacopierz23

06.07.2012 15:11
szybko i smacznie

matii6

22.06.2011 17:33
uwielbiam babki,wypróbuję

Ela_kocht_gern!

24.03.2011 17:12
super, trzeba spróbować :)

alaaa

28.02.2011 19:24
prosty przepis,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat