Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 2 opak
cukier 1 szkl
żółtka jaj 4 szt
olejek śmietankowy 1 szt
ciasto: mąka 2 szkl
cukier puder 0,5 szkl
żółtka jaj 3 szt
margaryna 0,5 kost
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Piana;białka jaj 7 szt
cukier 3/4 szkl
masa 1 kg
ser biały 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Ser mielimy,dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż wszystko się ze sobą wymiesza.Wylewamy na ciasto i pieczemy 1godz,w temp,200*.Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru.Wylewamy na ser i pieczemy jeszcze ok 20min,w temp,100*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 02.01.2012 15:52
mniam
Roksana3 02.06.2011 12:56
nie wiem czy taki sam ale mamy przepis w domu na taki serniczek, nie raz był pieczony i zawsze był przepyszny, polecam
Justyna88 03.08.2010 17:04
u mnie w domu to tylko by jedli ten sernik
Lipstar 18.06.2010 17:25
Mam identyczny przepis na ten sernik jest świetny. Zawsze gościł na naszym stole w każdą niedzielę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak