Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce duszone w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cielęcina bez kości 1/2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce duszone w pomidorach

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody dodać lisć laurowy, angielskie ziele, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć oprószyć mąką, dodać obrane ze skorki i pokrojone w plastry pomidory i dusić jeszcze parę minut. Przyprawić do smaku, polać ztopionym masłem. Podawać z kluskami i z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.08.2012 10:38
nigdy nie wiem co dodać do cielęciny by nie zgubić jej delikatnego smaku
IlonaAlbertos 13.07.2012 20:18
Lubię takie dania.
gacopierz23 08.07.2012 21:46
cielęcinka najlepsza
matii6 22.06.2011 17:32
cóż za pyszności,,
alaaa 28.02.2011 19:24
pycha,,uwielbiam cielecinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak