Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos myśliwski

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
suszone śliwki
kiełbasa podwawelska 1\\2 kg
kawałek pieczonej kaczki
wędzony boczek 1\\2 kg
mięso z dziczyzny 1\\2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
cukier 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos myśliwski

Kapustę dobrze płuczemy , u mnie była bardzo kwaśna więc płukałam 3 razy , wlewamy wodę , przykrywamy i zaczynamy gotować , od czasu do czasu trzeba przemieszać , dodajemy do kapusty wszystkie przyprawy , w rondelku wstawiamy grzyby , gotujemy chwilkę i dodajemy z wywarem , śliwki myjemy wkładamy do bigosu.Boczek kroimy w kostkę podsmażamy , dodajemy .Mięso myjemy kroimy w kostkę posypujemy majerankiem, cukrem , pieprzem . Najpierw smażymy a potem dusimy 20 minut . I dodajemy do kapusty . Pieczoną kaczkę kroimy w kosteczkę i też dodajemy do kapusty. Całość dobrze wymieszać , jeszcze doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem . I bardzo długo gotować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.09.2013 08:37
bardzo smaczny
babcia
babcia 23.07.2012 06:22
niezły
babcia
babcia 23.07.2012 06:22
niezły
MAR3STA 18.01.2011 19:02
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak