Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z cebulką i szczypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,5 kg
mąka 750 gram
sól 1,5 łyżki
olej 1/3 szklanki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z cebulką i szczypiorkiem

Ziemniaki pognieść,dodać mąkę,1,5 łyżki soli i zagnieść ciasto.Ciasto ukształtować w pałeczki,pokroić i wrzucać na gotującą się,osolona wodę.Gdy kopytka zaczną wypływać podgotować je jeszcze 2-3 minuty.Następnie przełożyć je do durszlaka i polać zimną wodą.
cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Polać kopytka okrasą i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 23.08.2011 10:11
smaczne
Grażyna13 16.07.2011 11:28
pycha !
Grazyna0211 22.03.2011 17:16
smaczne kluseczki
czarnaMi 21.01.2011 16:29
extra
pacpaw 15.01.2011 09:41
jakie kolorowe
Agnieszka_B 13.01.2011 20:49
bardzo apetyczne kluseczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak