Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka duży
żółty ser 15dag
masło 1|3kostki
kwaśna śmietana duża
jogurt naturalny mały
majonez 3łyżki
czosnek 2ząbki
sól
pieprz
szczypiorek
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa delikat czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille w sosie czosnkowym

Śmietanę i jogurt mieszamy,dodajemy majonez,sól,pieprz i zmiażdżony czosnek.Mieszamy i wkładamy do lodówki.Filet myjemy,grube kawałki przekrawamy w poprzek.Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy pieprzem,solą,czosnkiem i delikatem.Zwijamy w ruloniki,boki zwijając do środka ,w środek wkładamy pasek masłą i sera.Spinamy wykałaczkami.Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na maśle .Pod koniec przykrywamy.Gorące polewamy sosem.Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak