Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jabłko 1 szt
majonez 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z bakłażanów

Obrane bakłażany, pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Wszystkie składniki razem połączyć, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.05.2013 17:04
Przepis wart wypróbowania.
Kas2 17.09.2012 21:12
zapowiada się pysznie
gacopierz23 02.07.2012 13:24
ciekawy przepis
Motorek 21.03.2012 10:23
pycha
alaaa 26.02.2011 16:22
bardzo rzadko używam bakłażany ale surówka zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak