Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jaja z sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
ser feta 15-20 dag
masło 2 łyżki
śmietana kwaśna 2 łyżki
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jaja z sosem

Jajka należy ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przekroić następnie wzdłuż i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść przy użyciu widelca i wymieszać z fetą, śmietaną i masłem. Masę włożyć w miejsce żółtek. Cebulę posiekać w kostkę i poddusić na oliwie, dodać do niej przecier, ocet, posiekany czosnek i przyprawy. Sos gotować około 5 minut. Jajka zapiec w piekarniku i podawać z gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.02.2014 17:34
bardzo dobre
IKrakowianka 13.12.2012 23:07
smaczne
Katarzyna/kate1980 14.05.2012 22:05
super
jeanette_v 21.02.2012 18:28
Warto je jeść nie tylko w Wielkanoc,...
Iwusia 19.06.2011 22:42
muszą być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak