Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
mleko 1,5 szkl
masło 2 łyżki
śmietanka 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy

Liście szpinaku umyć, Włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości, odcedzić. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, resztę mleka zagotować, dodać rozmieszane mleko z mąką, ciagle mieszając zagotować. Następnie połączyć ze szpinakiem, zmiksować. Dodać śmietankę, surowe masło, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Podawać do gotowanego drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.06.2013 23:13
Uwielbiam szpinak.
gacopierz23 30.06.2012 17:16
lubię szpinak więc sosik też mi będzie smakować
alaaa 25.02.2011 17:24
ja dodała bym czosnek do smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak