Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
mleko 2 szkl
śmietanka 1 szkl
cukier 15 dag
cukier wanilinowy 1 łyżka
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jabłek

Jabłka pokroić, usunąć gniazda nasienne, dodać cukier, ugotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać cukier waniliowy, śmietankę i mleko, wymieszać. Zupę podawać z grzankami na zimno lub na gorąco posypaną cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.11.2013 17:27
Musi być smaczna.
mirosława4 12.10.2013 15:28
pamiętam ten smak z dzieciństwa pycha !
gacopierz23 27.06.2012 13:28
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak