Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
ocet winny 1 szkl
wino białe wytrawne 1 szkl
tymianek 1\\2 łyzeczki
bazylia 1\\2 łyzeczki
natka pietruszki 1 łyżka
cebule 3 szt
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w marynacie

Pstrągi oczyścić po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć do kamionkowego ganka.
Na patelnie na którym smażyła się ryba wlać ocet, wino wrzucić pokrojone cebule w plasterki oraz pozostałe przyprawy, trzymać na ogniu ok. 10-15min. pod przykryciem, wówczas zalać ryby i odstawić na kilka dni w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak