Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 60 g
mąka 500 g
żółtko jajek 7 szt.
mleko 20 ml
twaróg 350 g
porzeczki 200 g
masło 100 g
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki drożdżowe

Drożdże wymieszać dokładnie z 1 łyżka cukru i 1 łyżką mąki i ciepłym mlekiem,powstały rozczyn przykryć i pozostawić do wyrośnięcia,masło rozpuścić w rondelku,następnie ostudzić,6 żółtek zmiksować ze 100 g cukru,dodać pozostałą mąkę,rozczyn i masło,wyrobić ciasto,odstawić na 30 min,twarożek zmielić dodać 1 żółtko i 2 łyżki cukru,wymieszać połączyć z owocami,z ciasta formować bułeczki i nadziewać masę serową,piec 10 minut w temperaturze 200 stopni,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak