Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 op.
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
białko 7 szt.
zapach migdałowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Do gorącej margaryny wsypać cukier i mak, wymieszać. Po przestudzeniu wsypać mąkę, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, zapach i rodzynki. Wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do masy; delikatnie mieszając. Podłużną formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Piec w temperaturze 170 stopni ok 75 minut. Po wystudzeniu dekorujemy wierzch ciasta cukrem pudrem, polewa czekoladową lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.08.2011 10:28
fajne
agnieszka214 18.01.2011 04:07
mniam
Mati13 14.01.2011 12:44
super pomysł! :)
krzyniu1984 13.01.2011 17:46
ładnie wygląda!
Małgorzata113 13.01.2011 10:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak