Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
dżem 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z dżemem

Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy na zmianę po żółtku, cukru i łyżce mąki. Masę rozsmarowujemy na blaszce. Ciasto pieczemy 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, po wystudzeniu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.03.2012 07:27
ciekawy pomysł
berys18 15.03.2012 07:27
ciekawy pomysł
Wafelek2601 11.03.2012 12:55
fajna roladka
Mariusz18 20.01.2012 10:29
wygląda na ok
junox 14.01.2012 20:26
super prosta
Krzysztof42 01.01.2012 15:55
mniam
Margo1 08.12.2011 08:10
super roladka
rosik93 28.10.2011 00:35
fajne
Justyna70 02.10.2011 22:04
fajne
Monika193
Monika193 31.08.2011 23:28
fajne
pigila
pigila 18.08.2011 09:41
mnam, mniam
ana00 15.07.2011 22:59
szybki i prosty sposób
pigila
pigila 15.06.2011 21:07
super
pigila
pigila 15.06.2011 21:07
super
anoosia 13.06.2011 00:58
szkoda, że nie ma pokazanego wnętrza roladki:(
marchewka 12.06.2011 23:19
fajny pomysł! muszę wypróbować - zdecydowanie prostsze niż biszkopt
mysza666 28.01.2011 18:10
izoldaaa6 ma chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. To ciasto nie jest struclą, tylko roladą...ludzie już wstydu nie mają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak