Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina parowana w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
machew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tłuszcz 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
białe wino 150 ml
ziele angielskie 2 ziarnka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina parowana w winie

Mięso posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie rozgrzać tłuszcz i obsmażyć na nim mięso. Dodać marchew, pietruszkę i cebulę. Dodać również ziele angielskie i cukier. Zalać winem, wymieszać. Dusić na małym ogniu, w razie potrzeby dodać wino wymieszane z wodą. Po uduszeniu mięso pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wrona891 01.09.2011 19:19
fajny przepis :)
IlonaAlbertos 03.06.2011 21:31
Patrząc na składniki smacznie się zapowiada.
Iwona51
Iwona51 01.05.2011 11:39
smaczne
Motorek 21.04.2011 17:20
pycha
halinka1011 13.01.2011 10:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak