Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rarytasek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 30 dag
amoniak 1 łyżka
jaja 6
cukier puder 1 i 1/2 szklanki
mąka 1 i 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1
orzechy włoskie 3/4 szklanki
mak suchy 1/4 szklanki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rarytasek

Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku następnie mąkę i amoniak pod koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao do drugiej mak a do trzeciej zmielone orzechy. Piec ok. 25 minut.
Masa: 1 dżem wiśniowy i galaretka wiśniowa, 1 śnieżka i galaretka cytrynowa. Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. Wody i ostudzić. Do dżemu dodać wiśniowa galaretkę odczekać aż zgęstnieje razem z dżemem tak aby rozsmarować na placek. Śnieżkę ubić według przepisu i dodać do rozpuszczonej galaretki cytrynowej również odczekać aż zgęstnieje. Wyłożyć placek kakaowy i dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.12.2013 16:09
wygląda przepysznie
Krzysztof42 01.01.2012 15:54
super nazwa
gusia1000 09.10.2011 17:59
Nazwa w pełni odzwierciedla tą słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak