Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto węgierskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 Szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa: masło 1
cukier puder 1 szklanka
jaja 3
wódka 2 łyżki
kakao 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka cytrynowa 1 szt.
aromat rumowy 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto węgierskie

Jajko z cukrem utrzepać na puszystą masę dodać mąkę, proszek i kakao. Piec 40 minut. przekroić na 2 części.
Masło ucieramy z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy dodajemy kakao, zapach, wódkę i pianę z białek. Na końcu tężejącą galaretkę rozpuszczoną razem z żelatyną w ½ litra gorącej wody. Tężejącą masą przekładamy placki. Na wierzch dajemy polewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 31.12.2011 19:34
wolę polskie
Małgorzata106 29.11.2011 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak