Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w pieczarkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 80 dag
pieczarki 80 dag
cebula 60 dag
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 30% 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w pieczarkach

Filety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w rozmąconych jajkach i bułce tartej, usmażyć na złoto na oleju z obu stron. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Do garnka wlać trochę oleju, wrzucić cebulę, doprawić kucharkiem, udusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, pokroić w talarki, udusić do miękkości w drugim garnku. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z cebulą. W szklanej misce ułożyć warstwę ryby, przykryć pieczarkami, znowu rybę i tak do wyczerpania składników. Na koniec obficie polać śmietaną. Najlepsza jest jak trochę postoi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.06.2012 10:39
mniam
Kate131 15.12.2011 09:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak