Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory z boczkiem i jabłkiem

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2-3 szt
olej 1 łyżka
boczek wędzony 60-80 g
jabłko 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pory z boczkiem i jabłkiem

z porów odciac ciemną czesc,umyć jasną,przekroic na pół wzdłuż i pokroic w poprzeg na cienkie paski.na rozgrzanym oleju stopic pokrojony w kostkę boczek.skwarki wyciągnąć,a na tłuszcz wrzucić pory.podsmazyc chwilke, skropic wodą,przykryć i dusić kilka minut.jabłko obrac, zetrzec na tarce grubej i dodac do pora.koncentrat rozrobic w łyżce wody i dodac.doprawic,dodac skwarki i podawac,najlepiej z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.01.2013 09:45
muszę wykorzystać ten przepis
Margo1 10.10.2012 14:07
super
owocówka 24.03.2012 08:01
mniam
gosia47-47 21.03.2012 07:30
pycha
mala2021 28.10.2011 14:58
lubię
mehia 28.09.2010 20:19
niezły :)
Dorota71 18.09.2010 13:10
fajny przepis
Dorota76 28.08.2010 14:50
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak