Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z WŁOSKIEJ KAPUSTY

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 2 woreczki
mięso wieprzowe mielone 1 kg.
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z WŁOSKIEJ KAPUSTY

Z umytej kapusty wykrajamy głąb a następnie odparzamy główkę w wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (uwaga, liście kapusty włoskiej podatne są na złamania). Stopniowo i ostrożnie ściągamy liście, studzimy.

Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż, sól oraz pieprz do smaku, mieszamy. Farsz zawijamy w liście kapusty. Na dno naczynia układamy liście kapusty, dodajemy łyżkę oleju, układamy warstwami gołąbki. Zalewamy bulionem z kostki do ok. połowy a nawet ¾ wysokości naczynia. Przykrywamy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.06.2012 11:55
uwielbiam gołąbki
olkaaa 18.03.2012 21:56
uwielbiam
Ewelina38 29.03.2011 22:30
ależ jedzonko i jak gustownie podane
RenataZ-et 19.02.2011 13:18
Wyglądają bardzo apetycznie
hastalavista 18.01.2011 01:21
moje ulubione :)
Margo1 17.01.2011 12:30
uwielbiam gołąbeczki
sofciak 16.01.2011 18:12
Najs
pacpaw 15.01.2011 09:45
pięknie podane
MAR3STA 13.01.2011 18:23
uwielbiam gołąbki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak