Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa myśliwska 3 kawałki
kiełbasa jałowcowa 3 kawałki
boczek wędzony 20 dkg
żurek 1/2 lira
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
kostki rosołowe 2 sztuki
pieprz do smaku
ziele angielske 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
majeranek do smaku
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żur po polsku

W 3 litrach wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać przyprawy oraz kiełbasę i skórę z boczku jesli mamy. Gdy kiełbaska się ugotuje wyjać ją. Do wywaru wlać żurek i czosnek. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę i boczek. Skwarki i kiełbasę dodać do zupy. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:10
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak