Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 80 dkg
jajko 5 sztuk
czertwe bułki 2 sztuki
mleko 500 ml
cebula 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
olej 2 łyżki
masło 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

3 jajka ugotować na twardo. Bułki namoczyć w mleku. Cebulę drobno posiekać. Zagnieść mięso z cebulą, odciśniętą bułką, dodać posiekaną zieleninę. Dodać masło. Mięso uformować jak na pieczeń, w środku ułożyć jajka na twardo, posmarować olejem. Piec w folii aluminiowej w temp. 200 stopni przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.12.2011 21:54
świetna pieczeń
Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:08
lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak